Buurtpunt

Online bestellingen ophalen bij een ‘buurtpunt’

We kopen steeds meer online. Handig, want uw spullen worden thuis bezorgd. Maar wanneer u niet thuis bent en u toch uw pakket af wilt laten leveren, dan kunt u kiezen voor een ander afleveradres. En daar is een nieuw soort adres bijgekomen. Het zogeheten ‘buurtpunt’. 

Buurtpunt

Het gemak van online kopen is dat het bij u thuis wordt bezorgd. Maar niet iedereen is thuis om zelf het pakket aan te nemen.  Bij uw bestelling kunt u vaak aangeven dat u het op een ander adres wilt laten afleveren bijvoorbeeld bij een supermarkt of een bouwmarkt. Maar sinds kort kunt in een aantal gevallen het pakket laten afleveren bij een buurtpunt. Het gaat om mensen die gedurende de dag aanwezig zijn om de pakketten in ontvangst te nemen en tussen 16.00 – 20.00 uur beschikbaar zijn om de pakketten aan de ontvangers te geven. Een vetpot is het niet. Per pakket krijgt het buurtpunt 0,40 cent. Een leuke bijkomstigheid is volgens de mensen van het buurtpunt wel het contact met de buurt.

Groei aantal punten

PostNL werkt nog niet met particulieren en heeft de ophaalpunten vooral nog in winkels. DHL werkt wel met buurpunten bij particulieren. Het aantal is het afgelopen jaar gegroeid naar 1.900. Daarvan zijn ongeveer 100 punten bij particulieren.

Diverse startende bedrijven bouwen aan een landelijk netwerk van ophaalpunten bij winkels en particulieren. Zij suggereren zelfs dat in de toekomst men moet betalen om het thuis te laten bezorgen en dat alleen aflevering bij een ophaalpunt gratis is. Overigens gaat het merendeel van de pakketten nog steeds rechtstreeks naar de klant.

(Bron: NOS)

Geef een reactie