restjes verpakking

Niets weggooien: zo haalt u de laatste restjes uit een verpakking

In verpakkingen zoals die van tandpasta, shampoo en ketchup blijven vaak restjes over die nauwelijks uit de verpakking lijken te komen. Gelukkig bestaan er allerlei trucjes om uw producten zo optimaal mogelijk te gebruiken. 

Tandpasta en shampoo

Voor eigenlijk alle soorten verzorgingsproducten geldt de algemene regel om de verpakking om zijn kop te zetten wanneer deze bijna leeg is. Hierdoor zakt het meeste product naar de dop en kunt u het er gemakkelijker uithalen. Bij bepaalde tandpasta verpakkingen werkt het ook om de langwerpige verpakking steeds een stukje op te rollen, waardoor al het product steeds dichtbij de dop zit. Bent u te laat begonnen met het oprollen van de verpakking? Dan kunt u ook een haarspeld gebruiken om de tube helemaal leeg te krijgen. Dit doet u door de haarspeld op de tube te klippen en deze vervolgens naar beneden te schuiven. Als laatste kunt u de tube ook open knippen om het laatste product er gemakkelijker uit te krijgen. Dit werkt overigens niet alleen bij tandpasta-tubes, maar ook bij andere verpakkingen zoals shampoo en douchegel. Wat bij een bijna lege fles doucheproduct ook kan werken is het toevoegen van een klein beetje water, hierdoor wordt het vloeibaarder waardoor het makkelijker uit de fles komt.

Mascara

Qua verzorgingsproducten is mascara een verhaal apart, dit product zit meestal namelijk in een harde huls die u niet kunt uitknijpen. Daarnaast wordt een mascara kruimelig van structuur wanneer deze oud en bijna op is. Om de mascara toch nog wat langer te kunnen gebruiken kunt u de huls rechtop in een beker met kokend heet water zetten. Dit zorgt ervoor dat de mascara weer wat vloeibaarder wordt, waardoor u hem net wat langer kunt gebruiken.

Flessen saus

Ook bij etenswaren loopt u soms tegen moeilijk te bereiken restjes aan. Flessen met saus zoals mayonaise en ketchup krijgt u op dezelfde manier als shampoo leeg, door de fles op zijn kop te zetten of open te knippen. Wat soms ook kan helpen is om even met de fles te schudden.

Recyclen

Het gebruiken van restjes is niet alleen goed voor de portemonnee en het milieu, omdat u er mee bespaart, maar ook goed voor het recycleproces. Restjes kunnen namelijk voor verwarring zorgen bij de sorteerinstallatie. Daarin worden verschillende kunststoffen van elkaar gescheiden en met behulp van lucht in de juiste afvalstroom geblazen. Wanneer er veel product in een verpakking blijft zitten, is de verpakking zwaarder dan normaal en kan deze bij de verkeerde afvalstroom belanden.

kaarsen
Lees ook: Kaarsen mooi laten opbranden? Dat doet u zo

Kaarsen

Bij het gebruiken van de laatste restjes denkt u er misschien niet direct aan, maar ook kaarsen kunt u een stuk langer gebruiken dan u nu misschien doet. Bij veel kaarsen blijft er namelijk een laagje kaarsvet op de bodem staan, omdat het lontje te kort is. Toch hoeft u het overgebleven kaarsvet dan niet weg te gooien. Door de kaars in een pannetje met heet water te zetten smelt u het kaarsvet en zo haalt u het gemakkelijk uit de verpakking. Wanneer u meerdere restjes kaarsvet verzameld kunt u dit uiteindelijk omsmelten tot een nieuwe kaars.

(Bron: Lifehacking.nl, archief, RTL Nieuws)

Geef een reactie