iPhone 5 update

Heeft u een iPhone 5? Vergeet hem dan niet te updaten

Wie een iPhone 5 heeft moet voor 3 november 2019 de telefoon updaten. Doet u dit niet dan werken mogelijk bepaalde functies niet meer en kunt u op uw telefoon niet meer het internet op.  

iPhone 5 onbruikbaar

De iPhone 5 is in 2012 geïntroduceerd. De telefoon wordt al geruime tijd niet meer verkocht, maar er zijn toch nog een aantal exemplaren in omloop. Volgens Apple is een software-update naar iOS 10.3.4 minimaal vereist om van alle online Appeldiensten gebruik te kunnen blijven maken. Bijvoorbeeld de apps in de App-store zijn zonder update niet meer te downloaden. Niet alleen de Applediensten kunnen zonder update niet gebruikt worden, ook een bezoek aan het internet vanaf uw telefoon is dan niet meer mogelijk. En dat maakt de telefoon haast onbruikbaar.

Gps-functie

De update versie iOS 10.3.4 is in juli 2019 uitgebracht. Er ging iets mis in de gps-functie. Dit komt omdat gps-systemen 19,7 jaar tellen. Daarna reset de interne kalender zichzelf. Hierdoor zou het systeem overtuigd kunnen zijn dat het 1999 is in plaats van 2019. Fabrikanten van gps-systemen hebben afgelopen jaar updates doorgevoerd, die nu verder uitgerold worden over de verschillende telefoons.

WhatssApp

Begin oktober werd ook gemeld dat WhatsApp vanaf februari 2020 niet meer op alle toestellen wordt ondersteund. Het geldt onder andere voor iPhones met het oude Apple-systeem iOS 8 en telefoons met Android 2.3.7 of ouder. Bekijk hier de volledige lijst met toestellen.

Updaten

Updaten is eenvoudig en kan op uw toestel zelf. Ga naar ‘instellingen’, vervolgens naar ‘Algemeen’ en als het goed is staat daar een rood bolletje met een 1 erin bij ‘Software update’. Klik vervolgens op ‘Installeer’ om de update te installeren. Doe dit voor 3 november. Lukt dit niet voor die tijd, dan kunt u altijd de telefoon nog updaten via de computer.

Lees ook: Digitips over updaten, upgraden en downloadenDeze telefoons ondersteunen WhatsApp vanaf februari 2020 niet meer en Digitips over het vergroten van letters in Word, WhatsApp, de iPhone en iPad

(Bron: RTL Nieuw/Nu.nl/archief)

Geef een reactie