winkelen

Dit zijn de nieuwste regels rondom winkelen op afspraak

De regels rondom het winkelen op afspraak zijn op 16 maart 2021 verruimd. Wat mag er wel en (nog) niet? Wij hebben het voor u opgezocht.

Wijzigingen

Op 3 maart start in Nederland het winkelen op afspraak. Winkels mogen vanaf die datum maximaal 2 klanten per verdieping toelaten die minimaal 10 minuten mogen komen winkelen. De maximale winkeltijd mogen winkels zelf bepalen.

In de persconferentie van 8 maart 2021 wordt bekend gemaakt dat er vanaf 16 maart ruimte is voor verruimingen op dit gebied. Zo mag er 1 klant per 25 vierkante meter in de winkel aanwezig zijn met een maximum van 50 klanten per winkel. Dit is vooral voor grotere winkels goed nieuws, omdat 2 mensen per verdieping voor hen bijna niet rendabel is.

Winkeltijden

Door deze wijziging is het voor sommige winkels ook mogelijk om ruimere winkeltijden aan te bieden. Zo kiest een Noord-Hollandse keten van kringloopwinkels ervoor om bezoekers keuze te bieden tussen 20, 30 of 60 minuten winkelen.

Niet alle winkels kunnen door de nieuwe regel flexibeler zijn met de winkeltijden, waardoor het dus per winkel kan verschillen hoe lang u hier terecht kunt.

Onveranderd

Er mogen nu dus meer klanten toegelaten worden in sommige winkels, maar er zijn ook aantal zaken onveranderd gebleven. Zo kan u nog steeds niet direct na het maken van een winkelafspraak terecht. Tussen het maken van de afspraak en de aanvang van de winkeltijd moet minimaal 4 uur zitten.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit onderwerp? De Rijksoverheid heeft de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen gebundeld op hun website.

(Bron: Rijksoverheid)

Geef een antwoord

Reactie

    Pandersje says:

    Ik hoop dat we snel weer terug kunnen naar normaal!