plastic in de ban bij Aldi

Aldi stopt met verkoop plastic draagtas

In de Aldi supermarkt kunt u vanaf 2018 geen plastic draagtas meer kopen. Er zijn vanaf dan alleen stevigere tassen te koop die meerdere keren gebruikt kunnen worden. Aldi is hiermee de eerste grote supermarkt die deze maatregel doorvoert. 

Minder plastic

Gratis plastic tassen zijn sinds 1 januari 2016 niet meer in winkels toegestaan. Voor een plastic tas betalen mag nog wel. Met deze maatregel wil de overheid de hoeveelheid plastic terugdringen en het bewustzijn van de consument vergroten. Verswaren en levensmiddelen verpakken in dunne plastic zakjes is nog toegestaan als het voedselverspilling tegengaat of als er geen andere manier is om het hygiënisch te verpakken, zoals onverpakt groente en fruit.

Succes

Het invoeren van de maatregel blijkt een succes. Het gebruik van plastic tassen is sinds de invoering van de maatregel met gemiddeld 71 procent afgenomen. “Het weggooien van tasjes behoort voor Aldi tot het verleden”, zegt Nadie Winde, manager corporate responsibility bij Aldi.

De boodschappentas

De Aldi verkoopt vanaf 2018 alleen nog maar stevigere tassen. Deze tassen zijn herbruikbaar. Maar wilt u echt duurzaam boodschappen doen, neem dan de eigen boodschappentas mee. Die kunt u steeds weer opnieuw gebruiken.

(Bron: NOS)

Geef een reactie