Duur 03:40
Gepubliceerd op 22 april 2016

Deel 6: De ideale broek

Houd bij de keuze van een broek rekening met uw figuur. Heeft u niet heel slanke benen, dan is een skinny niet heel verstandig. Een slimfit jeans bevat veel meer elasticiteit, valt rechter en is dus voor veel meer figuurtypes draagbaar.

Vorm van de pijp

Kijk bij de aanschaf van de broek hoe de vorm van de pijp loopt. Elke vorm heeft zijn eigen naam. Zo zijn er de slimfit en skinny broeken, maar heeft u weleens gehoord van de bootcut, flared of tapered jeans?

Dessin

Een broek met een dessin legt veel accent op de benen en billen. Ondanks dat deze broeken veel in de winkel hangen, zijn ze vaak minder geschikt voor dames met vollere benen en billen

Bootcut jeans

Een bootcut broek loopt iets uit bij de pijpen en benadrukt de vrouwelijke vormen. Ideaal voor vrouwen met ronde billen.

Flared jeans

Een flared boek is een broek met wijd uitlopende pijpen. Een stijl die in de jaren zestig en zeventig mateloos populair was. De broek legt de nadruk aan de onderkant. Heeft u bredere heupen dan is deze broek ideaal.

Tapered jeans

Een tapered broek heeft een laag kruis en smalle pijpen, eigenlijk alleen geschikt voor dames met heel rechte benen.

Welke broek bij welk figuur?

  • Smalle benen: skinny, baggy, slim fit (met dessin) of tapered broek.
  • Vollere benen: baggy, slim fit (zonder dessin), flared of jeans met deelnaden aan de zijkant.
  • Ronde billen en heupen: bootcut

Het is fijn om te weten welke broeken uw figuur goed laten uitkomen maar het is net zo belangrijk dat u zich er lekker in voelt. Maar nu: ballerina’s of stiletto’s? Daarover gaat deel 7! Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer