Duur 05:00
Gepubliceerd op 22 april 2016

Deel 1: Mijn figuur

Met welke kledingstukken oogt u nou langer of slanker? Dankzij de figuurtypen weet u precies wat u aan moet trekken om uw figuur het beste uit te laten komen.

Figuurtypes

De vormen van uw figuur worden bepaald door de verhoudingen van uw schouders, heupen en de hoogte van uw taille. Er zijn 6 figuurtypen die u kunt zien als letters. De vorm van de letter geeft het figuur weer.

figuren

  • A-figuur: smalle schouders, brede heupen

Leg het accent op de schouders en draag bovenkleding in felle kleuren. Dankzij donkere kleuren in de onderkleding en in het oog springende kleuren in de bovenkleding, lijkt u optisch beter in balans.

  • H-figuur: schouders zijn even breed als de heupen, weinig taille.

Kleed u stoer en combineer stijlen, bijvoorbeeld een net bouclé of tweed jasjes met stoere laarsjes. Voorkom romantische blouses met bloemen, dat oogt vaak tuttig.

  • O-figuur: smalle schouders, volume zit op de boezem/buik en slanke benen

Draag een opvallend vestje met schoudervullingen en een watervalhals om de boezem iets te verdoezelen. Dankzij soepel vallend materiaal verhul je de rondingen.

  • X- figuur: Schouders en heupen zijn even breed, taille is slank

Een jurk met ronde lijnen laat het figuur mooi uitkomen. Blouses met een bloemendessin benadrukken de rondingen en getailleerde jasjes leggen nadruk op de slanke taille.

  • V-figuur: brede schouders en smalle heupen, vaak met weinig boezem

Hoog gesloten truitjes of blouses verleggen het accent naar uw bovenlichaam. Blouses met zakken geven meer volume aan uw boezem. Draag geen schoudervullingen, maar soepel vallende stoffen. Verleg het accent naar uw heupen en benen door opvallende kleuren broeken te dragen.

  • Hart-figuur: brede schouders, brede bovenarmen, grote boezem en smalle heupen

Verleg het accent naar de benen en de heupen door het dragen van broeken met een dessin of felle kleur. Draag hier een jasje bij zonder details, kies voor een effen variant. Draag topjes met een V-hals om uw bovenlichaam mooi uit te laten komen.

Heeft u voor uzelf bepaald welk figuurtype u heeft? Ga dan door naar deel 2 om te ontdekken hoe u uw sterke punten het beste uit kunt laten komen! Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer