Duur 03:20
Gepubliceerd op 22 april 2016

Deel 5: De basics

Kledingstukken waar u zeer gevarieerd mee kunt combineren noemt u basics. Deze kledingstukken bieden u houvast, zijn tijdloos en kunnen bij elke stijl gedragen worden.

Kleine zwarte jurk

De ultieme basic is een zwart jurkje. Wees in de uitvoering van deze basic bescheiden. Hoe simpeler de vorm, hoe minder details, hoe groter de mogelijkheden om eindeloos te combineren. Het zwarte jurkje is de ideale manier om van stijl te veranderen met simpele middelen. Door het toepassen van accessoires, het variëren met jasjes en vestjes en het dragen van pumps of laarzen.

Variant op het jurkje

Een top en rok in dezelfde kleur en van hetzelfde materiaal kunt u dragen als één geheel, maar zijn ook goed los van elkaar te dragen. Door het samen te dragen krijgt het effect van een jurkje, een vlot of zakelijk jasje benadrukt vervolgens de stijl.

Zwarte pantalon

Een rechte, zwarte pantalon zal altijd een goede basic blijven. Het kan zowel zakelijk als casual gedragen worden met zwarte pumps.

Witte blouse

Een witte blouse is niet weg te denken uit de garderobe. Witte blouses met rouches , opvallende kragen of lange lengtes, maken de blouse trendgevoelig. Door te kiezen voor een witte blouse met enige taillering, zonder opdruk of detaillering, kan de blouse meerdere seizoenen mee. De blouse combineren met zwarte pumps geeft een zakelijke, tijdloze uitstraling.

Soepel vallende blouse

Een soepel vallende blouse in een frisse kleur geeft een outfit een prettig contrast als deze gecombineerd wordt met een zwart jasje en zwarte pantalon.

Jasje

Een jasje is een ware musthave. Het is met zowel een jurkje of blouse te combineren. Zorg bij de aanschaf van het jasje dat deze altijd dicht te dragen is. Door het jasje dicht te te dragen, komen de contouren van uw lichaam mooi uit. Kijk ook eens naar de inzet van de schouders. Vallen de naden ver over uw schouders heen, dan maakt dit u vaak breder. Juist door een jasje te kiezen waar deze naden op uw schouder vallen, laat u het geheel slanker ogen. Als u afhangende schouders heeft, kiest u een jasje waar schoudervullingen in genaaid zitten.

Zwarte laarzen en zwarte pumps

Lange zwarte laarzen geven u lengte en zijn bij veel outfits goed te combineren. Zwarte pumps zijn bij heel gelegenheden onmisbaar. Kies bij de aanschaf niet alleen voor de mooie variant, maar ook waar u goed op kan lopen. Een extra plateau onder het voetbed geeft u extra draagcomfort.

Gekleurde accessoires

Door te variëren met gekleurde accessoires kunt u uw eigen stijl geven aan de basics.

Goede basics zijn onmisbaar voor uw garderobe. Net als de ideale broek! Dat hoeft helemaal geen zware opgave te zijn als u weet welk soort broek bij uw figuur past! Deel 6 zal gaan over de ideale broek. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer