Duur 03:00
Gepubliceerd op 22 april 2016

Deel 3: Kleur kiezen

Kleuren kunnen u laten stralen! Maar daarvoor moet u wel de juiste kleuren dragen. Om te weten welke kleuren bij u staan, gaat u af op de kleur van uw ogen, uw haren en de ondertoon van uw pigment.

Koel of warm

Grofweg zijn er 2 soorten kleurtypes: de koele types en de warme types. Koele types hebben vaak een blauwe ondertoon in hun huid. Warme types kennen een rode of gele ondertoon. Het is niet gezegd dat dames met blond haar en blauwe ogen automatisch de koele types zijn. Ook dames met een getinte huid kunnen beter af zijn met koele kleuren.

Rimpels laten verdwijnen?

Hoe komt u erachter wat voor type u bent? Houd een aantal warme kleuren als bordeauxrood, kastanjebruin en petrol bij uw gezicht. Doe dit hetzelfde met de kleuren lichtblauw, zilver en wit. Bij welke kleuren oogt u frisser en lijken uw rimpeltjes en oneffenheden in uw gezicht te verdwijnen? Zo weet u welke kleuren u zullen doen stralen.

Miskopen voorkomen

Het is goed om te weten welk kleurtype u bent, want hierdoor kunt u miskopen voorkomen. Als pasteltinten het modebeeld zullen vormen, maar u juist bleek in het gezicht maken, dan zal u minder snel geneigd zijn deze kleuren toe te voegen aan uw garderobe.

warme kleuren

warme kleuren

 

koude kleuren

koude kleuren

Nu u weet welke kleurtype u bent, bent u er misschien achter gekomen dat u al uw hele leven de verkeerde kleuren draagt. Of misschien zat u altijd al goed. In deel 4 gaat u kijken hoe u uw stijl kan neerzetten door middel van accessoires. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer