Duur 01:45
Gepubliceerd op 24 maart 2016

Deel 6: Verleidingen weerstaan

Lekker bladeren in folders, handige dingen tegenkomen voor een redelijke prijs… Voor u het weet heeft u weer iets gekocht. Maar had u het echt nodig? Hoe kunt u weerstand bieden aan reclame?

Verleidingen

Reclamemakers proberen u over te halen een product te kopen. Zelfs als u nu even geen geld heeft weten ze wel een oplossing: kopen op afbetaling. Voorbeelden hiervan zijn huurkoop, een doorlopend krediet bij een postorderbedrijf, krediet op klantenkaarten, creditcards, leasen en lenen.

Weerstand bieden

Koop alleen iets als u het echt nodig heeft, het voor u de beste keus is en als u het kunt betalen. Bij lenen of kopen op krediet bent u uiteindelijk meer geld kwijt, omdat u rente betaalt over het bedrag.

Vergelijken

Vergelijk producten niet alleen op prijs maar ook op andere kenmerken. Wat kunt u er precies mee? Hoe ziet het eruit? Heeft u garantie? Zijn er bijkomende kosten? Op die manier kunt u uw aankoop goed afstemmen op uw eigen wensen en wat u belangrijk vindt.

Er zijn natuurlijk ook kosten die u verplicht moet betalen, zoals bijvoorbeeld uw zorgverzekering. Het volgende deel gaat over verzekeringen. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer