Duur 03:10
Gepubliceerd op 24 maart 2016

Deel 1: De administratie

Administratie begint met ordenen. Begin met een vaste plaats in huis om de post, rekeningen en brieven van instanties en organisaties te bewaren. In een ordner met tabbladen bewaar uw binnenkomende rekeningen. Bewaar ook rekeningafschriften van uw bank of giro, uitgeprint of digitaal op de computer.

Overzicht

Hoe zorgt u ervoor dat u weet waar uw geld blijft? Hou bij welke rekeningen er binnenkomen en wat er betaald is. U weet dan wat er op uw rekening staat en wat er nog betaald moet worden.

Tips

  • Maak de post dagelijks open, gooi direct weg wat u niet meer nodig heeft.
  • Plan 1 keer per week een uurtje in om de administratie bij te werken. Neem bijvoorbeeld een vaste avond.
  • Controleer de bankafschriften of afschrijvingen via internetbankieren.
  • Betaal zoveel mogelijk automatisch.

Betalen

U wilt inzicht hebben in uw geldzaken. Hoe kunt u dan het beste betalen: contant of met pin? En als u iets koopt via internet of op vakantie? Het hangt af van het bedrag en waar u iets koopt.

Al uw geldzaken zijn makkelijk terug te vinden in de administratie. Maar wat geeft u precies waar aan uit? Maak een overzicht van inkomsten en uitgaven. In deel 2 legt Marion uit dat u de weg van het geld moet volgen. U dient een maandelijkse begroting te maken om zo inzicht te krijgen in uw inkomsten en uitgaven. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer