Duur 03:55
Gepubliceerd op 23 mei 2016

Deel 2: Uit elkaar halen

Natuurlijk gaat u de stoel niet echt slopen. Maar u ontdoet de stoel van zijn stoffering. Verwijder hiervoor de nietjes of de siernagels. Pas op dat u hierbij het hout niet beschadigt.

Verwijderen van de stof

Met een hamer en een koevoet of een nietenwippertje zijn siernagels eenvoudig te verwijderen. Druk de nietenwipper tegen de rand van de siernagel en tik er met een hamer tegenaan. Mocht de stof niet bevestigd zijn met siernagels, dan is de stof eventueel ook te verwijderen door met een stanleymes een kruis in de stof te snijden. U kunt de stof dan uit de van de stoel trekken (dit vereist enige spierballen). Vergeet niet de nietjes alsnog uit het hout te verwijderen, want anders kunnen de nieuwe nietjes er niet in!

Gooi niets weg!

Bewaar bij het slopen altijd de originele mal en stof. Deze kunt u gebruiken bij het opmeten van de nieuwe stof.

Anti-doorzakvering

Een no-sag vering is een anti-doorzakvering. Deze wordt voornamelijk gebruikt bij bankstellen. Als de no-sag vering in goede staat is, hoeft u die niet te vervangen. Mocht de no-sag vering alsnog zijn doorgezakt, dan is het verstandig de vering op veilige wijze te verwijderen. De vering kan namelijk gevaarlijk zijn als deze plotseling losschiet.

Als u de tips van Alicia opvolgt, kunt u uw stoel eenvoudig uit elkaar halen. Voordat u hem verder kunt bewerken, moet u de stoel schuren. In deel 3 legt Alicia Haring uit hoe u dit doet. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer