Duur 03:47
Gepubliceerd op 23 mei 2016

Deel 8: Zitting vullen

Polyether is een ideaal vulmiddel voor de zitting en de rugleuning. Het is verkrijgbaar in diverse diktes en kan in meerdere lagen worden aangebracht. U kunt het alleen per meter aanschaffen en het moet dus op maat worden uitgesneden.

Polyether zagen

Het frame dient als mal voor het uitsnijden van de vulling van het zitvlak. Zaag de polyether uit met een polyetherzaag of een (elektrisch) broodmes. De eerste laag polyether snijdt u 1,5 centimeter groter uit dan de maat van het frame, de tweede laag polyether wordt 2 centimeter kleiner dan het frame. Door 2 lagen op elkaar aan te brengen, valt de bovenste laag met een mooie ronding over de onderste laag heen. Eerst brengt u de kleine vulling aan. Hierop bevestigt u de grote laag. Gebruik spuitlijm om de lagen op elkaar te bevestigen.

Voor het opmeten van de vulling van de rugleuning, gebruik u de mal van de rugleuning om over te nemen op het polyether.

De zitting is klaar, nu kunt u de stof erover gaan spannen. In deel 9 laat Alicia zien hoe u dit doet. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer