Duur 04:52
Gepubliceerd op 23 mei 2016

Deel 6: Singelen

Singelen is het aanbrengen van een nieuw zitvlak met elastische banden.

Meten is weten

Om te weten hoeveel singels u op het frame moet bevestigen, meet u eerst het frame op. Reken uit hoeveel singels er naast elkaar passen door de lengte van het frame te delen door de breedte van de singel. Houd er rekening mee dat er tussen de singels ongeveer 1,5 centimeter ruimte moet zitten.

Spanning

U kunt de singels bevestigen met een elektrische nietmachine (tacker) of met een reguliere nietmachine. Schiet de nietjes er schuin in, zodat de single niet uitscheurt. Knip de singels vooraf niet op maat, er moet veel spanning op staan bij het bevestigen. Knip daarom de singels met een schaar af nadat u ze bevestigd heeft. Zorg er altijd voor dat er veel spanning op de singels staat als u ze vastzet.

Vlechten

Bevestig de singels zowel in de lengte als in de breedte van het frame. Door te vlechten krijgt u een stabiele verdeling van de draagkracht.

Afdekken

Het gesingelde frame dekt u af met een katoenen stofje om te voorkomen dat de vulling niet door het frame wordt gedrukt.

De stof die u kiest bepaalt de uitstraling van de stoel. Maar de kleur van de stof is niet het enige waar u op moet letten bij het uitkiezen van een stof! Alicia legt in deel 7 waar u nog meer op moet letten. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer