Duur 03:26
Gepubliceerd op 26 mei 2016

Deel 10: Sjaal of col haken

Om een gestreepte col te haken gebruikt u stokjes en werkt u met twee kleuren garens. U maakt een ketting van lossen. Omdat het een wat groter project is, zal u van bol moeten gaan wisselen (dit werkt precies hetzelfde als het wisselen van kleur). Het patroon kunt u hier downloaden.

Een nieuwe kleur/bol beginnen

Als uw bol op is, haakt u verder met de volgende bol. Bij de nieuwe bol begint u weer met een opzetlus. U steekt de haaknaald in de steek waar u bent gebleven. De nieuwe opzetlus schuift u over de haaknaald, die u door uw werk heen haalt. Daarna haakt u verder waar u bent gebleven met de nieuwe bol. De loshangende draden hecht u af door ze door het haakwerk te rijgen.

Om leuke strepen te krijgen, wisselt u om de paar toeren van kleur. U kunt met twee kleuren werken, maar ook met meer. Voor een extra streepeffect, haakt u de stokjes telkens alleen om het achterste lusje van de twee lusjes boven op de steken van de vorige toer.

Deze col is het perfecte accessoire voor een koude winter (of zomer). In deel 11 leert u dat dat ook met plastic garen kunt haken. Deze plastic garen heten plarn en hiermee kunt leuke bakjes maken. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer