Duur 01:28
Gepubliceerd op 25 mei 2016

Deel 8: Donkere locatie

Als u wel eens heeft geprobeerd om foto’s te maken op een donkere locatie, weet u hoe lastig het is om een goede foto’s te maken in het donker. Met de tips van Ton Bennemeer kunt u ook op donkere locaties scherpe foto’s maken.

ISO-waarde

Stel de ISO-waarde in om de sensor lichtgevoeliger te maken. Zo haalt u dus het maximale uit de geringe hoeveelheid aanwezig licht.

Flitsen

Flitsen in een donkere ruimte wordt het mooist als u ook een langere sluitertijd gebruikt. U krijgt dan meer van de achtergrond in beeld.

Bij concerten kunt u soms maar beter zonder flits fotograferen. Het flitslicht van uw camera zal in de meeste gevallen de artiest op het podium niet bereiken en alleen de achterhoofden van de mensen voor u verlichten. De camera ‘denkt’ dan dat zij het onderwerp van de foto zijn. Als u uw flits uitzet, zal uw camera zichzelf instellen op de aanwezige belichting.

Sommige compactcamera’s hebben ook een ‘slow flash’ stand. De camera flitst dan langzamer en de sluitertijd is iets langer. Daardoor wordt uw foto beter belicht.

U weet hoe u in dynamische en onverwachte situaties toch mooie foto’s kunt maken. In tegenstelling tot actiefoto’s zijn vakantiefoto’s vaak veel van hetzelfde. In het volgende deel leert u hoe u dat kunt voorkomen. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Reactie

    de zon says:

    Weer wat opgestoken ,wat betreft Iso waarde.

Bekijk ook

Meer