Duur 02:20
Gepubliceerd op 28 april 2016

Deel 10: Garneren en serveren

Bij een cocktail is de versiering bijna net zo belangrijk als het drankje. Er zijn verschillende manieren om uw cocktail te serveren.

  • De meeste cocktails worden geserveerd met een roerstaafje en een rietje.
  • Een aantal cocktails heeft een vaste garnering: zo heeft een martini een olijf en hoort een takje munt bij een mojito. Het glas van een magarita heeft een zoutrandje.
  • Verder kun u zich laten inspireren door de ingrediënten van de cocktail. Zit er vruchtensap in de cocktail? Versier het glas dan bijvoorbeeld met een prikker met stukjes fruit. Een schijfje citroen of limoen kunt u makkelijk op de rand van het glas zetten.
  • Het glas voorzien van een gekleurd suikerrandje geeft de cocktail een feestelijk tintje. Giet hiervoor gekleurd siroop of likeur op een bordje. Strooi op een ander bord een laagje suiker. Doop de rand van het glas in een schoteltje met siroop. Laat even uitdruipen en doop het glas daarna in de suiker. Goed laten opdrogen.

De lekkerste cocktails maakt u zelf! Deze cursus heeft u handige tips en kant-en-klare recepten gegeven om hier thuis mee aan de slag te gaan.

U heeft de cursus nu afgerond. Als u wilt kunt u nu een certificaat downloaden als bewijs van deelname aan deze cursus. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer