Martin van Denzen

Luister naar het radioprogramma van Martin van Denzen op de Canadese radio

Al 20 jaar presenteert Martin van Denzen op zaterdag het programma The Dutch Touch op de Canadese radio. Een programma met de laatste nieuwtjes uit Nederland en verzoekplaatjes van luisteraars. Een uur lang brengt hij Nederland weer even terug in de huiskamers van landgenoten die net als hij in de jaren 50 naar Canada zijn geëmigreerd.

Luister hier naar het programma The Dutch Touch van Martin van Denzen op de Canadese radio. 

Tuindersjongen

Martin komt in 1957 als 18-jarige jongen samen met zijn neef naar Canada om als tuindersjongen te gaan werken. Als hij voor een korte vakantie terug is in Nederland leert hij zijn vrouw Nelly kennen. Ze trouwen en samen gaan ze terug naar Canada.

Nederland blijft belangrijk

Hoewel er naast  de voordeur van zijn huis een paar klompen staan voelt Martin zich na al die jaren een Canadees. Maar Nederland blijft belangrijk. Voor de Nederlands-Canadese gemeenschap organiseert hij elk jaar het Sinterklaasfeest en hij is actief voor de Nederlandse Bazaar. Voor zijn inzet is hij afgelopen jaar geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

Dutch Touch

Het radioprogramma de The Dutch Touch van Martin wordt uitgezonden in verzorgingshuizen waar veel Nederlanders zitten en veel mensen luisteren via de website. “Zolang mensen blijven luisteren, blijf ik het doen. Ik heb er echt plezier in.”

Geef een reactie

Reactie

    Moeder van Berkel says:

    Waar in Nederland heeft Martin van Denzen gewoond voor hij naar Canada vertrok. In Noordwijkerhout? Hij heeft een bekend gezicht.