Saucijzenbroodjes van Maggie

Van heinde en verre komen Canadese Nederlanders naar de slagerij van Maggie Don in Peterborough voor haar blinde vinken, rookworst, kroketten en natuurlijk saucijzenbroodjes. Maggie en haar 2 Nederlandse collega’s maken alles zelf. Maggie wil graag haar recept voor haar ‘Hollandse’ saucijzenbroodjes met ons delen.

Ingrediënten:

  • 250 gram half om half of varkensgehakt
  • 10 blaadjes bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel versgemalen peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een bakplaat licht in.
  2. Meng het gehakt met de kruiden in een kom. Voeg het losgeklopte ei toe en meng goed door.
  3. Leg op elke plakje bladerdeeg een ‘rolletje’ van het gehakt. Bestrijk beide zijden van de bladerdeeg met wat losgeklopt ei en rol het pakketje dan stevig op. Bestrijk de bovenkant met wat ei.
  4. Snij eventueel de zijkanten bij en snijd dan elk rolletje in drie stukjes.
  5. Leg ze op de ingevette bakplaat. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

(Bron: Maggie Don)

Geef een reactie