Tijd voor MAX

Amusement

Tijd voor MAX ontvangt van maandag tot en met vrijdag boeiende bekende en onbekende Nederlanders.

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Do 18 februari 2021 17:10 NPO 1 43 min
Herhaald op 19 februari 2021 NPO 1

Tijd voor MAX in het teken van MAX Maakt Mogelijk

Te gast: Jan Slagter, Ted van Essen, Tineke Schouten en Ulfert Doornbos.

Tijd voor MAX staat vandaag volledig in het teken van stichting MAX Maakt Mogelijk. We vragen aandacht voor ouderen in Oost-Europa. Duizenden ouderen liggen hier iedere nacht met hun jas aan in bed, in de hoop dat zij niet bevriezen. Deze gevaarlijke situaties zijn te voorkomen door huisjes te repareren en een kachel te plaatsen. MAX Maakt Mogelijk wil dit voor zoveel mogelijk ouderen realiseren.

Jan Slagter is vaak in Moldavië geweest en vertelt over de schrijnende situatie waarin ouderen ook deze winter moeten overleven. De coronacrisis heeft het leven van de ouderen nog moeilijker gemaakt.

MAX Maakt Mogelijk werkt samen met vrijwilligers. Ook met stichting De Brug in Albanië waar Ulfert Doornbos vrijwillig bestuurder van is.

Tineke Schouten heeft Jan al eens geholpen met wensen vervullen in Nederland. Hoe kijkt ze naar de levensverhalen van de ouderen in Moldavië? Ze schuift bij ons aan en treedt op.

De medisch zorg in Moldavië is niet zo compleet als in Nederland. Mensen kunnen vaak niet bij het ziekenhuis komen omdat ze geen vervoer hebben. Ook zijn slechte, niet werkende kachels kenmerkend voor de huisjes daar. Wat zijn de gezondheidsgevolgen daarvan? We bespreken het met dokter Ted van Essen.