Solomon Bockarie en zijn liefde voor atletiek

Te gast: Patrick van Veen, Solomon Bockarie, Fred Delfgaauw, Olga Zuiderhoek, Hugo Verkley, Jeanine Janssen, Vajèn van den Bosch en Buddy Vedder.

De dierentuinen moeten reorganiseren om niet om te vallen. In Engeland is de eerste al permanent gesloten. Patrick van Veen werkt bij de Apenheul, die is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD). Hij komt erover vertellen.

Morgen is een bijzondere dag voor Olga Zuiderhoek, want dan krijgt zij de Career Achievement Award uitgereikt op het internationale filmfestival ‘Film by the Sea’. En dat is welverdiend, want Olga heeft in de Nederlandse toneel-, film- en televisiewereld een lange lijst aan memorabele vertolkingen op haar naam.

Fred Delfgaauw is een succesvol theatermaker in de sector beeldendtheater en kreeg 3 augustus te horen dat hij geen subsidie meer krijgt van het Fonds Podiumkunsten. Wat een grote verrassing is niet alleen voor Fred zelf, maar voor vele collega's en theaters.

Solomon Bockarie is een van de beste Nederlandse sprinters. Hij groeide op in Sierra Leone, daar maakte hij in de jaren negentig de meest verschrikkelijke dingen mee tijdens de burgeroorlog. Maar in zijn geboorteland ontdekte hij ook de liefde voor atletiek. Over zijn jeugd, zijn topsportcarrière, de komst naar Nederland en zijn Olympische droom is er nu het boek 'Solo', geschreven. Solomon schuift aan bij Tijd voor MAX, samen met de auteur Hugo Verkley.

Buddy Vedder en Vajèn van den Bosch gaan de hoofdrollen spelen in Murder Ballad, een bewerking van de gelijknamige Amerikaanse musical die in 2013 zijn première beleefde. Beiden zijn te gast in Tijd voor MAX en treden voor ons op!