Tijd voor MAX

Amusement

Tijd voor MAX ontvangt van maandag tot en met vrijdag boeiende bekende en onbekende Nederlanders.

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Di 15 september 2020 17:15 NPO 2 48 min
Herhaald op 16 september 2020 NPO 2

Prinsjesdag: live vanuit de Eerste Kamer

Te gast: Wopke Hoekstra, Jan Anthonie Bruijn, Kees Boonman, Jochem Hummelen, Paul Rem en Josine Droogendijk.

Gelukkig hoeft de kijker Tijd voor MAX ook op Prinsjesdag niet te missen. Voor deze bijzondere dag verruilen Sybrand Niessen en Martine van Os de studio in Hilversum voor de Eerste Kamer in Den Haag.

Een historische Prinsjesdag zonder balkonscène, rijtour en paarden. Koning Willem Alexander en koningin Maxima kwamen met de auto en de troonrede werd voor het eerst sinds 200 jaar niet in de Ridderzaal, maar in de Grote Kerk voorgelezen. Voorzitter van de Eerste Kamer Jan Anthonie Bruijn vertelt hoe het was om deze coronaproof Prinsjesdag te organiseren.

Minister Wopke Hoekstra is te gast om de Miljoenennota toe te lichten en hij vertelt hoe hij deze Prinsjesdag als minister van Financiën beleeft.

Modejournalist Josine Droogendijk is al vroeg in Den Haag om de sfeer te proeven en brengt verslag uit in Tijd voor MAX. Ze geeft haar mening over de kleding van het koninklijke gezelschap én van de aanwezige politici. Van haar krijgen we ook dit jaar weer antwoord op de vraag wie de meest opvallende outfit heeft aangetrokken.

Politiek commentator Kees Boonman doet verslag van de plannen van de politici en historicus Paul Rem vertelt welke uitzonderlijke Prinsjesdagen er nog meer zijn geweest.