Opwarmen voor de Boekenweek

Te gast: Murat Isik, Tijs van den Brink, Esmée de la Bretonière, Sandra Ysbrandy, Kees Boonman, Lieneke Le Roux, Margo Dames, Wivineke van Groningen.

De Boekenweek begint komend weekend en auteur Murat Isik, bekend van de roman 'Wees onzichtbaar' waarvoor hij de Libris Literatuur Prijs 2018 én de Inktaap 2019 ontving, heeft dit jaar het Boekenweekessay geschreven: 'Mijn moeders strijd'. Murat Isik is te gast om te vertellen over de emancipatiestrijd van zijn moeder Aynur.

Tijs van den Brink schuift ook aan. Het twaalfde seizoen van zijn programma 'Adieu God?' gaat komende zondag van start en de presentator vertelt wat we kunnen verwachten.

En we kennen Esmée de la Bretonière als fotomodel en actrice, maar ze debuteert nu ook als chansonnière. Onlangs bracht ze een EP uit en 'Frederic', de single daarvan zingt ze live in onze studio.

In de keuken topkok Sandra Ysbrandy. Nu de lente weer begonnen is, verklaart ze het aspergeseizoen voor geopend met een heerlijk gerecht waarin het witte goud een hoofdrol speelt.

Met politiek commentator Kees Boonman blikken we terug op de Provinciale Statenverkiezingen. Wie zijn de winnaars, wie de verliezers en wat zijn de gevolgen?

En ondanks dat hun toneelstuk 'Je kunt op me rekenen' later op de avond in première gaat, zijn Lieneke Le Roux, Margo Dames en Wivineke van Groningen bij ons te gast. Ze vertellen over de komedie die ook tragisch is.