Maurice van Tiggelen doet onderzoek naar de ijskap van Groenland

Te gast: Cathelijne Broers, Maurice van Tiggelen, Myrtille Danse, Hans Buiter, Wytzia Soetenhorst en Re-Play.

Na bijna 20 jaar neemt Cathelijne Broers afscheid als directeur van de Hermitage en De Nieuwe Kerk Amsterdam. Ze gaat per 1 november aan de slag als directeur bij het Prins Bernhard Cultuur Fonds.

Sinds de jaren negentig smelt de ijskap op Groenland. Vorig jaar in 2019 verloor het zelfs een record aan ijsmassa. Maurice van Tiggelen doet onderzoek op de ijskap en is net terug.

Afgelopen mei zou de Formule 1 weer terugkeren in Zandvoort, helaas ging dat niet door. Maar er ging natuurlijk een hele hoop aan vooraf en in de documentaire De Zandvoort Formule van regisseur Wytzia Soetenhorst zien we hoe de betrokken dorpelingen, bestuurders, ondernemers en de plaatselijke boswachter er alles aan doen om er een duurzaam evenement van te maken.

Het is Herfstvakantie in regio Noord, maar waar kunnen we in de vakantie nog heen in deze coronatijd? Hans Buiter schreef het boek Naar Buiten en denkt het antwoord wel te weten.

Myrtille Danse praat ons bij over de Nobelprijs voor de Vrede, die dit jaar is toegekend aan het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties.

En Re-Play treedt op met de soundtrack van de nieuwe romantische komedie Casanova's.