Tijd voor MAX

Informatief

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

Wo 28 oktober 2020 17:10 NPO 1 44 min
Herhaald op 29 oktober 2020 NPO 1

Liliane Fonds

Te gast: Corstiaan Breugem, Chiara Beltramini, Fedja van Huêt, Rick Brink en Floor Bazelmans.

Vandaag staat Tijd voor MAX volledig in het teken van het Liliane Fonds, dat zich inzet voor kinderen met een handicap op de armste plekken van de wereld.

Acteur en ambassadeur van het Liliane Fonds Fedja van Huêt zet zich in om de acceptatie van deze kinderen te vergroten. Hij is te gast en vertelt onder andere over zijn ontmoetingen met kinderen in Bangladesh, die, net als hun lotgenoten wereldwijd, extra getroffen zijn door de coronacrisis.

We horen het verhaal van Juan. Hij is nog maar vier maanden oud en hij is geboren met schisis. Door zijn handicap kan Juan moeilijk drinken. Zonder hulp loopt hij risico snel ondervoed te raken.

Corstiaan Breugem, hoogleraar Plastische Chirurgie in het UMC in Amsterdam opereert veel kinderen met schisis. Hij legt uit wat het precies is.

We vertellen ook het verhaal van de zesjarige Ethny. Zij is doof geboren. Vanwege de extreme armoede in het gezin heeft Ethny nooit de kans gehad om gebarentaal te leren. Maar dankzij het Liliane Fonds leren Ethny en haar ouders gebarentaal.

Ook Rick Brink, minister van Gehandicaptenzaken, is te gast in de studio. En Floor Bazelmans heeft speciaal voor deze uitzending een lied geschreven.