Jeroen van Inkel over de Week van de Jaren 60

Te gast: Sven Ratzke, Pieter Verkaik en Hans Venneker, Jeroen van Inkel, Eva Vriend en Cas Wolters.

Het boek Derby aan de Maas: Sparta-Feyenoord, geschreven door Pieter Verkaik, verschijnt deze week. De twee Rotterdamse voetbalclubs speelden al meer dan 130 keer in competitieverband tegen elkaar. Pieter beschrijft in zijn boek de geschiedenis van beide clubs en laat bekende oud-spelers aan het woord. Hij schuift aan samen met oud-speler Hans Venneker.

Historicus en journalist Eva Vriend vertelt over haar boek Eens ging de zee hier tekeer. Een boek over de Zuiderzee en haar van de visvangst afhankelijke kustbewoners. Eva Vriend tekende de verhalen op van vier vissersfamilies. Een van de vissers is Jurie van den Berg uit Urk.

Tussen 9 en 15 februari is op NPO Radio 5 de Week van de Jaren 60. Radiopresentator Jeroen van Inkel vertelt wat we deze week precies kunnen verwachten.

Duits-Nederlandse zanger en entertainer Sven Ratzke treedt op. Hij viert internationaal successen met zijn onemanshows en uiteenlopende muziekstijlen. Vanaf 18 februari keert hij terug naar de Nederlandse theaters met zijn voorstelling Where Are We Now. Hij laat in een intieme setting de kwaliteiten van David Bowies songs in al zijn puurheid zien en bij Tijd voor MAX geeft hij vast een voorproefje!

In de keuken staat Cas Wolters, hij deed vorig jaar mee aan Heel Holland Bakt.

En... we hebben spannend nieuws!