Tijd voor MAX

Amusement

Tijd voor MAX ontvangt van maandag tot en met vrijdag boeiende bekende en onbekende Nederlanders.

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Wo 3 februari 2021 17:10 NPO 1 42 min
Herhaald op 4 februari 2021 NPO 1

Gouden held van de Nederlandse muziek Frank Boeijen

Te gast: Kees Boonman, Jan Brokken, Frank Boeijen, Giovanca, Dion van der Burgh en Eppo van Nispen tot Sevenaer.

Jan Brokken komt vertellen over zijn nieuwste boek De tuinen van Buitenzorg. In het boek gaat hij op zoek naar de geschiedenis van zijn moeder, die in 1935 naar Nederlands-Indië verhuisde en in 1947 terugkeerde naar een verwoest Nederland.

De leerachterstanden bij eindexamenleerlingen zijn zo groot dat 40 procent van de leerlingen dreigt te zakken voor hun eindexamen. Dat blijkt uit onderzoek. Dion van der Burgh zit in het eindexamenjaar en is een petitie gestart om het centraal examen net als vorig jaar te schrappen.

Met Kees Boonman bespreken we de persconferentie van gisteren en het debat in de Tweede Kamer over een datalek bij de GGD.

Frank Boeijen is de tweede gouden held in de Eregalerij van de Nederlandse Muziek bij NPO Radio 5. Afgelopen maand is er elke dag een hit van hem gedraaid in het programma Lunch Lekker met Daniel Dekker. De maand wordt bij ons afgesloten met een muzikale ode aan Frank Boeijen door vriend en groot bewonderaar Giovanca.

Op woensdag 3 maart wordt de Ster Gouden Loeki weer uitgereikt. Bij ons Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur van Beeld en Geluid in Hilversum.