Een reis langs de gesloten grenzen van Europa

Te gast: Bert Kuizenga, Remco Andersen, Ted van Essen, Bavo Galama, Ivette Forster, Bert Keizer en Gerda Boekel.

Veel grenzen in Europa gaan weer open, journalist Remco Andersen maakte voor de Volkskrant tussen eind mei en begin juni een reis langs de Europese binnengrenzen en zag hoe Europa stukje bij beetje de grenscontroles versoepelde.

Vandaag kwam het verdrietige nieuws dat voormalig tv-presentator, televisiemaker en journalist Aad van den Heuvel op 84-jarige leeftijd is overleden. We praten erover met Bavo Galama en Ivette Forster.

Oud-televisiepresentatrice Tineke Verburg is zaterdag 13 juni overleden. Oud-collega Bert Kuizenga schuift bij ons aan. Bert: "Het was een van mijn leukste collega's bij de TROS. Dat het zo erg was nu, dat wist ik niet. Het is droevig nieuws."

Vanaf vandaag worden de regels voor de verzorgings- en verpleeghuizen verder versoepeld, maar hoe worden die in de praktijk nageleefd? Niet alle huizen hanteren de regels hetzelfde en dat leidt tot veel machteloosheid bij bewoners en hun familie. We praten er over met Gerda Boekel, waarvan beide ouders in een verzorgingshuis zitten en met verpleeghuisarts Bert Keizer.