Hallo Nederland

Geitenboer geholpen door collega's, zorgen over burn out-verschijnselen bij Zeeuwse jongeren en de dak- en thuislozenkapper.

De 21-jarige Harm van Meerveld droomt er al zijn hele leven van om geitenboer te worden. Dat lukt, maar na een half jaar werken, ging de stal met honderden geiten in vlammen op. In Zeewolde, enkele weken geleden. Collega-boeren vonden dat zo erg voor hem, dat ze besloten geld in te zamelen voor een nieuwe schuur.

Verder: werkgeversorganisatie VNO-NCW maakt zich ernstig zorgen over jongeren in Zeeland. Uit recente cijfers blijkt dat een op de zeven jonge werknemers daar kampt met burn out-verschijnselen. En dat geeft ook zorgen bij de provincie zelf, die al jaren kampt met personeelstekorten en dus die uitval van jongeren slecht kan gebruiken.

En het begon als een eenmalig project, maar inmiddels is het een maandelijks terugkerend fenomeen de dak- en thuislozenkapper in Apeldoorn. Al vijf jaar lang zet een groep vrijwilligers zich elke eerste woensdag van de maand belangeloos in om dak- en thuislozen te verzorgen. Het bijzondere project is nu genomineerd voor de Ab Harrewijn Prijs. Een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon of groep die zich inzet voor de onderkant van de samenleving.