Hallo Nederland

Informatief

Dagelijks actuele, ontroerende en verrassende verhalen van eigen bodem.

Vr 8 december 2017 18:30 NPO 2 16 min
Herhaald op 11 december 2017 NPO 2

Hallo Nederland

Steeds meer vermissingen van dementerende ouderen, kankerpatiënten weer aan het werk en megakerstboom voor de Tweede Kamer.

Jaarlijks raken tientallen mensen met dementie vermist. Ze lopen weg uit het verpleeghuis of verdwalen tijdens een wandeling. En dat aantal stijgt, ook omdat het aantal mensen met Alzheimer stijgt. Op dit moment wordt de 71-jarige Charles Fritz uit Zaandam vermist. Polite, familie en vrienden zoeken al een week met man en macht naar de ernstig demente Charles.

Verder: mensen die kanker krijgen worstelen niet alleen met hun ziekte. Vaak raken ze ook hun werk kwijt. Maar liefst een kwart van de kankerpatiënten zit na alle behandelingen zonder werk. Op dit moment verliest nog een kwart van deze groep mensen zijn of haar baan. Een nieuwe aanpak moet kankerpatiënten sneller weer aan het werk helpen. Niet alleen de mensen zelf, maar ook hun werkgever wordt daarin begeleid.

En half Nederland heeft 'm al staan en bij de Tweede Kamer werd-ie vandaag neergezet: de kerstboom. En niet zomaar een. Op het Binnenhof arriveerde een mega-boom. Vers uit het Kuinderbos.