Groeten van MAX

Informatief

Consumentenprogramma voor de vakantieganger.

Vanaf 28 mei t/m 27 augustus 2018
Elke maandag, 20.30 uur, NPO 1

(Geen uitzending op 18 juni, 25 juni en 2 juli 2018)

Ma 3 augustus 2015 20:30 NPO 1 46 min
Herhaald op 4 augustus 2015 NPO 2

ZonFly & Tunesië

Veel gedupeerde reizigers door ZonFly. De aanslag in Tunesië laat zijn sporen na. Zijn reisorganisaties verzekerd tegen een faillissement? En Gerrit Hiemstra over het weer.

Het bedrijf ZonFly smeerde honderden reizigers spooktickets naar Turkije aan. Bij de politie zijn 230 aangiftes gedaan tegen deze reisorganisatie. Van de eigenaar is nog geen spoor te bekennen. Veel slachtoffers hebben zich bij ons gemeld waaronder Metin Gökhan.

De terroristische aanslag in de Tunesische badplaats Sousse heeft zijn sporen nagelaten. Toeristen die het bloedbad meemaakten hebben daar nog altijd last van. Zo heeft Lea nog iedere nacht nachtmerries.

In Nederland hebben we in de maand juli te maken gehad met een hittegolf, vorst, droogte en de zwaarste juli-storm ooit. Maar ook in het buitenland komt extreem weer voor. Hoe blijft u daar op de hoogte van de weersomstandigheden? Gerrit Hiemstra geeft tips.

Nederlandse reisorganisaties moeten zich aan de Nederlandse wet houden. Daarin staat beschreven dat zij verplicht zijn garantie te bieden in geval van faillissement. Toch blijkt dit nog niet altijd te gebeuren. Jeanine Janssen zocht het uit en praat ons bij.

Karin Luiten maakt in Italië een frisse salade en onze mystery guest overnacht in een hotel langs de Route du Soleil.

Presentatie: Sybrand Niessen