Groeten van MAX

Informatief

Consumentenprogramma voor de vakantieganger.

Vanaf 28 mei t/m 27 augustus 2018
Elke maandag, 20.30 uur, NPO 1

(Geen uitzending op 18 juni, 25 juni en 2 juli 2018)

Ma 27 augustus 2018 20:35 NPO 1 46 min

Een gezonken koffer

Koffer zinkt bij inschepen, zeilreis door Italië gaat niet door en welke kregen de alarmcentrales deze zomer binnen?

Marcel wil zijn vijftigste verjaardag niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Maar omdat hij niet van feestjes houdt, besluit hij zijn ouders mee te nemen op een heerlijke cruise. Met zijn vrouw Astrid kiest hij voor een achtdaagse reis over de Middellandse Zee, met vertrek uit Barcelona. Maar de feestelijke week valt al bij het inschepen in het water, letterlijk dit keer. Het gaat mis bij het inladen van de koffers, die komen in het water terecht en een van de koffers zinkt zelfs.

Verder: je boekt een schitterende zeilreis, om Italië te ontdekken vanaf de zee. Maar vlak voor vertrek wordt de reis gecanceld en kun je naar je geld fluiten. Wij gaan in Napels op zoek naar de eigenaar van het schip, van wie inmiddels heel veel mensen nog heel veel geld krijgen.

En als we op vakantie in de problemen komen hebben we ze hard nodig hebben: de alarmcentrales. Een steunpunt voor veel vakantie vierende Nederlanders. Aan het einde van het vakantieseizoen maken wij een rondgang langs de vier grootste alarmcentrales van Nederland: waar gaan de meest meldingen over?