Groeten van MAX

Informatief

Consumentenprogramma voor de vakantieganger.

Vanaf 28 mei t/m 27 augustus 2018
Elke maandag, 20.30 uur, NPO 1

(Geen uitzending op 18 juni, 25 juni en 2 juli 2018)

Ma 20 augustus 2018 20:35 NPO 1 46 min

Wie draait op voor extra kosten bij vertraging?

Uitleg over je rechten bij vertraging, Thomas en Jacoba geweigerd op vlucht door zuurstofapparaat en geen rust op vakantie door bouwwerkzaamheden en motorclub.

Wanneer je tijdens je vliegvakantie te maken krijgt met vertragingen, kan dat vervelende gevolgen hebben. Niet alleen moet je soms lang wachten, je kunt ook je aansluiting missen, voor een dichte deur staan bij het autoverhuurbedrijf, of de geboekte cruiseboot missen. Wie draait er dan op voor de gemaakte extra kosten?

Verder: de zonovergoten vakantie van Thomas en Jacoba aan de Keniaanse kust krijgt een zeer vervelend einde. Thomas wordt bij het inchecken voor de terugvlucht op het vliegveld van Mombasa geweigerd: zijn zuurstofapparaat mag niet mee aan boord, ook al had hij daar aantoonbaar toestemming voor gekregen. Noodgedwongen moeten ze drie dagen langer in Mombasa blijven. Zonder koffers, want die zijn al wel op weg naar Amsterdam.

En de vakantie van Bert en Hanny in Portugal, die ze hebben geboekt bij Primavera Reizen, loopt totaal anders dan gepland. De omgeving van hun hotel is een grote bouwput, en tot overmaat van ramp checken er ook nog eens honderden luidruchtige motorrijders in. Dan is het écht gedaan met de rust. En hoewel Primavera dit van tevoren had moeten weten en melden aan Bert en Hanny, weigert het elke verantwoordelijkheid te nemen.