De Nieuwe Lekkerbek

Informatief

Lekkerbekken worden uitgedaagd de vakkundige jury te overtuigen en uiteindelijk heel Nederland te laten genieten van hun innovatieve eetuitvinding.

Vanaf 1 augustus 2018
Elke woensdag, 20.30 uur, NPO 1
(5 afleveringen)

Wo 8 augustus 2018 20:30 NPO 1 53 min
Herhaald op 11 augustus 2018 NPO 1

Kaaswafels & krekelburgers

Lekkerbekken worden uitgedaagd een vakkundige jury te overtuigen van hun innovatieve eetuitvinding. Alles kan en alles mag, zolang het maar lekker en bovenal vernieuwend is.

Er komen weer veel vernieuwende gerechten en eetsensaties langs de jury. Waaronder een hartige versie van de stroopwafel: de kaaswafel. Dit is een combinatie van twee Nederlandse klassiekers en de hoop is natuurlijk dat dit een nieuwe klassieker wordt.

Ook wordt er een basissaus gepresenteerd. Deze saus is uniek, omdat deze overal bij past, maar niet bij alles hetzelfde smaakt. Verder zien we een speelse uitvinding, namelijk: een datingspel met bitterballen. Marlijn en André proberen het uit. Er komen ook gezonde en duurzame eetsensaties aan bod, zoals: kebab van paddenstoelen, krekelburgers en veganistisch brood.

Tot slot gaan Janny op zoek naar de oorsprong van stroopwafels. Marlijn neemt een kijkje bij moderne landbouw en duikt in een ‘bright box’.