Duur 04:57
Gepubliceerd op 8 augustus 2018

De Nieuwe Lekkerbek: datingspel met bitterballen, kebab van paddenstoelen en krekelburgers

In de tweede aflevering van De Nieuwe Lekkerbek gaat de zoektocht naar de nieuwe gezonde en duurzame eetsensatie verder. De kandidaten worden tijdens de bereiding van hun eetsensatie bijgestaan door Marlijn Weerdenbrug en André van Duin. De vierkoppige jury beoordeelt vervolgens wie er doorgaan naar de volgende ronde.

Kaaswafel, krekelburger en veganistisch brood

Deze uitzending komen er ook weer veel vernieuwende gerechten en eetsensaties langs de jury. Waaronder een hartige versie van de stroopwafel: de kaaswafel. Dit is een combinatie van 2 Nederlandse klassiekers en de hoop is natuurlijk dat dit een nieuwe klassieker wordt. Ook wordt er een basissaus gepresenteerd. Deze saus is uniek, omdat deze overal bij past, maar niet bij alles hetzelfde smaakt. Verder zien we een speelse uitvinding, namelijk: een datingspel met bitterballen. Er zijn ook nog hoofdrollen weggelegd voor kebab van paddenstoelen, krekelburgers en veganistisch brood. Janny gaat deze week op zoek naar de oorsprong van stroopwafels en Marlijn neemt een kijkje bij moderne landbouw en duikt in een bright box.

Extra filmpjes

In de extra filmpjes bespreekt de Hongaarse Kriztina met Janny het verschil tussen Hongaars en Nederlands paprika. Zien Marlijn en Janny zich met de gelei van Maarten al helemaal rijden door het Franse landschap en legt Janny nog maar eens uit hoe het zit met pepers. En hoe je het beste kunt ‘blussen’ als ze te heet zijn. André heeft voor Marlijn nog een gouden tip om de extra calorieën te verbranden na al dat proeven.

Aflevering 2 van De Nieuwe Lekkerbek is te zien op woensdag 8 augustus 2018 om 20.30 uur op NPO 1. 

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer