De Nieuwe Lekkerbek

Informatief

Lekkerbekken worden uitgedaagd de vakkundige jury te overtuigen en uiteindelijk heel Nederland te laten genieten van hun innovatieve eetuitvinding.

Vanaf 1 augustus 2018
Elke woensdag, 20.30 uur, NPO 1
(5 afleveringen)

Wo 29 augustus 2018 20:35 NPO 1 1:15 uur
Herhaald op 1 september 2018 NPO 1

De finale

De overgebleven finalisten bereiden hun innovatieve eetsensatie, terwijl ze worden bijgestaan door Marlijn Weerdenburg en André van Duin.

In een ruim 70 minuten durende finale kiest de jury van De Nieuwe Lekkerbek wie van de 12 overgebleven finalisten de felbegeerde titel De Nieuwe Lekkerbek in de wacht sleept.

De finalisten hebben onder begeleiding van professionals uit het vak hun producten doorontwikkeld en krijgen in een eindpitch de laatste kans om de jury te overtuigen. Uiteraard worden de producten ter plekke nog een keer klaar gemaakt en proeft de jury of de doorontwikkeling ook echt een succes is.

Na alle verbeterde producten te hebben gezien en geproefd, maakt de jury een top 3 op basis van de bekende criteria: originaliteit, kwaliteit en smakelijkheid. Als de 3overgebleven kanshebbers bekend zijn, geeft de jury individueel punten in de vorm van lekkerbekjes. Wie ontvangt de meeste lekkerbekjes van de jury en heeft daarmee De Nieuwe Lekkerbek gewonnen?