De Nieuwe Lekkerbek

Informatief

Lekkerbekken worden uitgedaagd de vakkundige jury te overtuigen en uiteindelijk heel Nederland te laten genieten van hun innovatieve eetuitvinding.

Vanaf 1 augustus 2018
Elke woensdag, 20.30 uur, NPO 1
(5 afleveringen)

Wo 15 augustus 2018 20:35 NPO 1 51 min
Herhaald op 18 augustus 2018 NPO 1

Groenteverf & brood van bierborstel

Er komen weer veel vernieuwende gerechten en eetsensaties langs de jury. Waaronder kruidenballetjes met een elixer voor een gezond en gelukkig leven én een innovatief en duurzaam afbakbrood speciaal voor sporters.

Het afbakbrood voor sporters wordt gemaakt van bierborstel: het restproduct van bierbrouwsel. Doorgaans wordt dit als veevoer gebruikt. Bierborstel zit vol met proteïne, iets wat sporters goed kunnen gebruiken bij het herstel van spieren.

Verder krijgt de jury kruidenballetjes voorgeschoteld waar een 'elixer van onsterfelijheidskruid' in verwerkt is. De kruidenballetjes dragen bij aan gezondheid en geluk.

Er komen ook weer gezonde en duurzame eetsensaties aan bod, zoals: groenteverf, ontbijt uit een machine, een stand-up salad en een stripboek vol met lekkere recepten.

Verder bezoekt Janny een lokale bierbrouwerij en drinkt ze een biertje op Kasteel Amerongen. Marlijn gaat langs bij een bedrijf dat compost maakt.