De Nieuwe Lekkerbek - Janny en André proeven elixer

Omroep: MAX

Duur: 0:00:55

Uitzending: wo 15 aug 2018 00:00

0:00:55

De Nieuwe Lekkerbek - Janny en André proeven elixer

0:00:45

De Nieuwe Lekkerbek - De koffiebonbon

0:01:16

De Nieuwe Lekkerbek - Zuurkoolschotel van Loes en Angela

0:01:05

De Nieuwe Lekkerbek - André en Marlijn denken buiten de gebaande paden

De Nieuwe Lekkerbek: groenteverf, brood van bierborstel, balletjes van onsterfelijkheidskruid

In de derde aflevering van De Nieuwe Lekkerbek gaat de zoektocht naar de nieuwe gezonde en duurzame eetsensatie verder. De kandidaten worden tijdens de bereiding van hun eetsensatie bijgestaan door Marlijn Weerdenbrug en André van Duin. De vierkoppige jury beoordeelt vervolgens wie er doorgaan naar de volgende ronde.

Bierborstel

Ook deze uitzending zit weer vol vernieuwende gerechten en eetsensaties. Dit keer bijvoorbeeld kruidenballetjes met een elixer en een afbakbrood speciaal voor sporters. Het afbakbrood voor sporters wordt gemaakt van bierborstel: het restproduct van bierbrouwsel. Doorgaans wordt dit als veevoer gebruikt. Bierborstel zit vol met proteïne, iets wat sporters goed kunnen gebruiken bij het herstel van spieren. De jury moet flink kauwen en natuurlijk beoordelen of het origineel, vernieuwend en smakelijk is..

Elixer van onsterfelijkheid

De jury krijgt ook kruidenballetjes met een elixer voorgeschoteld. Het is het ‘elixer van onsterfelijkheid’ en zou moeten bijdragen aan geen gezond en gelukkig leven. André en Janny nemen vast een voorproefje en dat is niet zonder gevolgen. Bekijk het filmpje bovenaan de pagina!

Extra filmpjes

Marlijn neemt vast een voorproefje op koffiebonbons zonder koffie. Janny, André en Marlijn proeven de zuurkoolschotel van Loes en Angela. Wat hen betreft zijn ze er wel uit! Maar ja, de jury bepaalt. En Marlijn en André proberen buiten de gebaande paden te denken als het om eten gaat.

Aflevering 3 van De Nieuwe Lekkerbek is te zien op woensdag 8 augustus 2018 om 20.30 uur op NPO 1.

Geef een reactie