Kandidaten De Nieuwe Lekkerbek zijn er klaar voor

Omroep: MAX

Duur: 0:01:32

Uitzending: wo 29 aug 2018 00:00

0:01:32

Kandidaten De Nieuwe Lekkerbek zijn er klaar voor

0:00:53

Een impressie van sfeer tijdens de finale van De Nieuwe Lekkerbek

De finale van De Nieuwe Lekkerbek!

In de finale van De Nieuwe Lekkerbek bereiden de finalisten hun innovatieve eetsensatie, terwijl ze worden bijgestaan door Marlijn Weerdenburg en André van Duin. De jury beslist op basis van originaliteit, kwaliteit en smakelijkheid wie ‘De Nieuwe Lekkerbek’ wordt!

Eindpitch

In een ruim 70 minuten durende finale kiest de jury van De Nieuwe Lekkerbek wie van de 12 overgebleven finalisten de felbegeerde titel ‘De Nieuwe Lekkerbek’ in de wacht sleept. De finalisten hebben onder begeleiding van professionals uit het vak hun producten doorontwikkeld en krijgen in een eindpitch de laatste kans om de jury te overtuigen. Uiteraard worden de producten ter plekke nog een keer klaar gemaakt en proeft de jury of de doorontwikkeling ook echt een succes is.

Wie wordt ‘De Nieuwe Lekkerbek’?

Na alle verbeterde producten te hebben gezien en geproefd, maakt de jury een top 3 op basis van de bekende criteria: originaliteit, kwaliteit en smakelijkheid. Als de 3 overgebleven kanshebbers bekend zijn, geeft de jury individueel punten in de vorm van lekkerbekjes. Elk jurylid kan maximaal 5 lekkerbekjes geven en elke kandidaat kan maximaal 20 lekkerbekjes verdienen. Wie ontvangt de meeste lekkerbekjes van de jury en heeft daarmee ‘De Nieuwe Lekkerbek’ gewonnen?

Extra filmpjes

In een van de filmpjes vertellen een aantal kandidaten hoe zij tegen de finale aankijken. Aan het zelfvertrouwen ligt het niet! En een sfeerimpressie van hoe de finaledag is gelopen.

De winnaar

De jury geeft individueel punten in de vorm van lekkerbekjes. Elk jurylid kan maximaal 5 lekkerbekjes geven en elke kandidaat kan maximaal 20 lekkerbekjes verdienen. Robert Kranenborg en Daan Faber geven beiden 4 lekkerbekjes aan Antoine. Ellen Scholtens en Alain Caron gaven maar liefst 5 lekkerbekjes. De lasagneschijf wint met 18 lekkerbekjes in totaal. ”Ieder land krijgt de lekkerbek die het verdient. En dit is zo’n product waarvan ik zeker weet dat mensen ervoor in de rij gaan staan,” aldus Daan Faber tijdens de uitzending. Winnaar Antoine gaat naar huis met een startkapitaal van 10.000 euro waarmee hij zijn product verder kan ontwikkelen. De winst kwam voor hem als een grote verrassing: ”Geweldig, ik heb er geen woorden voor, het begon allemaal als ‘we doen even mee’ en toen stond ik ineens in de finale.” Yentl is met 17 lekkerbekjes op de tweede plaats geëindigd en Monique met 14 lekkerbekjes op de derde plaats.

De finale van De Nieuwe Lekkerbek is te zien op woensdag 29 augustus 2018 om 20.30 uur op NPO 1.

Geef een reactie