BROOD

Informatief

Een zoektocht naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood.

Do 16 februari 2017 22:20 NPO 1 36 min
Herhaald op 18 februari 2017 NPO 1

Oostenrijk & Duitsland

Robèrt van Beckhoven reist in deze aflevering naar Oostenrijk en Duitsland. Hier leert hij alles over kaiserbroodjes, bierbrood en croissants.

Robèrt bezoekt de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De stad waar zoete broodjes gebakken worden en waar de croissant zijn oorsprong vindt. Hij krijgt een unieke rondleiding door het beroemde Schloss Schönbrunn. Waar zijn oog op een kaiserbroodje valt, te zien op een van de vele schilderijen in het paleis. Van bakker Joseph, die iets buiten Wenen een moderne bakkerij heeft, leert hij hoe het kaiserbroodje wordt gevouwen.

Robèrt vervolgt zijn weg naar het midden van Duitsland. In Heidelberg ontmoet hij topbakker Peter Kapp, die – net als Robèrt - jurylid is bij een bak-televisieprogramma. Samen bezoeken ze een brouwerij en maken ze een Duits bierbrood.

Ten zuiden van Stuttgart ontmoet Robèrt de jongste broodsommeliers van het land. De bakkers, Jorg en Johannes, noemen zich The Wildbakers. Robèrt daagt hen uit hem binnen een uur zoveel mogelijk verschillende soorten brood te brengen. De winnaar wordt beloond met een door Robèrt gemaakte gouden pretzel.