Marc van Oostendorp, Het Diaclectenbureau over werk en dialect

Het Dialectenbureau #2: muziek

In de 9-delige podcastserie Het Dialectenbureau maakt professor Marc van Oostendorp een vrolijke reis door Nederland. Samen met bekende ambassadeurs uit heel Nederland plaatst hij het dialect op een voetstuk. Want ‘dialecten dreigen te verdwijnen’, of toch niet? In aflevering 2 hebben we het over muziek. 

Dialect en muziek

Dialect en muziek, dat lijkt een beproefde combinatie, maar de relatie tussen beide priller dan je denkt. In deze aflevering reist Marc van Oostendorp naar Drenthe, de achterhoek en Limburg. Van de grote 3 iconen uit de dialectpop leert hij waarom zij succesvol zijn tot ver buiten de grenzen van hun dialectgebied.

De sprekers

In aflevering 2 is veel muziek te horen. Daarnaast hoort u een legendarisch optreden in Paradiso en poëzie uit de middeleeuwen. Met sprekers Daniël Lohues uit Erica, Bennie Jolink uit Hummelo en Jack Poels uit America hebben we het over dialect en muziek.

Beluister hieronder aflevering 2 van Het Dialectenbureau:

Beluister hier alle afleveringen van Het Dialectenbureau of ontdek meer podcasts van MAX. Meer weten over hoe een podcast werkt, kijk dan hier

(Foto: MAX © Saskia Aukema)

Geef een reactie