De Geboden van Slagter en Dresselhuys

De Geboden van Slagter en Dresselhuys #32: Klaas Wilting werd beveiligd, Evert stuurt een boze mail na degradatie en is er aan Cisca een korfbalster verloren gegaan?

In de podcast De Geboden van Slagter en Dresselhuys spreken Jan Slagter en Cisca Dresselhuys wekelijks met een ex-gereformeerde gast over hoe het geloof hun leven heeft veranderd en nog steeds beïnvloedt. Jan en Cisca laten eenmalig de Grote Kerk achter zich en kloppen aan bij de katholieken. In de katholieke Sint Vituskerk in Hilversum ontvangen ze Klaas Wilting. Jan is er niet en dus neemt Evert ten Napel de honneurs waar. 

Klaas Wilting

Te gast is oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting. Hij blikt terug op zijn carrière bij de politie. De mooie aspecten van het vak, maar ook op welke invloed bedreigingen op hem hadden. Ook vertelt Klaas welke invloed zijn gereformeerde opvoeding had op zijn werk bij de politie.

Het verdriet van Emmen

Jan is op missie in Moldavië, voor MAX Maakt Mogelijk. Maar gelukkig kunnen we altijd rekenen op Evert ten Napel. Cisca en Evert bespreken de rol van religie in de sportwereld en de grote gebaren die sporters maken, zoals het slaan van kruisjes en bidden. Ook bellen ze met de ex-profvoetballer Jaan de Graaf die vanwege het geloof niet op zondag speelde. De geboren Drent Evert ten Napel zit in zak in as om de degradatie van FC Emmen: “Ik heb zelfs om half 3 nog een boze mail naar de directie gestuurd!

Beluister hieronder de aflevering van De Geboden van Slagter en Dresselhuys:

Beluister hier alle afleveringen van De Geboden van Slagter en Dresselhuys of ontdek meer podcasts van MAX. Meer weten over hoe een podcast werkt, kijk dan hier

(Foto: © MAX )

Geef een reactie