De geboden van Slagter en Dresselhuys

De Geboden van Slagter en Dresselhuys #31:Oek de Jong is te gast, Jan heeft advies voor Gijs Groenteman en Cisca over chatten met Jezus

In de podcast De Geboden van Slagter en Dresselhuys spreken Jan Slagter en Cisca Dresselhuys wekelijks met een ex-gereformeerde gast over hoe het geloof hun leven heeft veranderd en nog steeds beïnvloedt. Jan en Cisca laten eenmalig de Grote Kerk achter zich en kloppen aan bij de katholieken. In de katholieke Sint Vituskerk in Hilversum ontvangen ze schrijver Oek de Jong. 

Advies van Jan

In deze aflevering van De Geboden van Slagter en Dresselhuys blikken Jan en Cisca terug op hét mediaoptreden van de week. Jan Slagter schoof aan bij de nieuwe talkshow Marcel & Gijs. Cisca wil er alles over weten en ontfutseld welk advies Jan aan Gijs Groenteman heeft gegeven.

Oek de Jong

De kerken stromen leeg en wat is daar aan te doen? Jan en Cisca bespreken de innovaties in de kerk en onderzoeken hoe AI kan helpen bij het maken van preken. In de Grote Kerk van Hilversum ontvangen Jan Slagter en Cisca Dresselhuys ook schrijver Oek de Jong. Hij legt uit hoe zijn gereformeerde jeugd hem heeft geholpen in het schrijversvak. Daarnaast heeft De Jong een theorie over waarom Trouw– en NRC-lezers ouder worden dan de lezers van Telegraaf.

Beluister hieronder de aflevering van De Geboden van Slagter en Dresselhuys:

Beluister hier alle afleveringen van De Geboden van Slagter en Dresselhuys of ontdek meer podcasts van MAX. Meer weten over hoe een podcast werkt, kijk dan hier

(Foto: © MAX )

Geef een reactie