De Geboden van Slagter en Dresselhuys

De Geboden van Slagter en Dresselhuys #30: Marjan Berk wint een miljoen, Jan is boos en Cisca over katten in de bijbel

In de podcast De Geboden van Slagter en Dresselhuys spreken Jan Slagter en Cisca Dresselhuys wekelijks met een ex-gereformeerde gast over hoe het geloof hun leven heeft veranderd en nog steeds beïnvloedt. Jan en Cisca laten eenmalig de Grote Kerk achter zich en kloppen aan bij de katholieken. In de katholieke Sint Vituskerk in Hilversum ontvangen ze organist Jaap Jan Steensma en Marjan Berk. 

Centrale rol voor het orgel

In deze aflevering van De Geboden van Slagter en Dresselhuys staat het orgel centraal. Jan Slagter en Cisca Dresselhuys ontvangen organist Jaap Jan Steensma. Hij geeft antwoord op de prangende vraag: ‘Hoe kwam het orgel de kerk binnen?’ Ook krijgt Jan te horen wat een orgel nu eigenlijk kost. En zien Jan en Cisca elkaar ook buiten de opnames om? Luisteraar Karin wil het graag weten. Ook wil Cisca graag preken over een onderwerp wat haar aan het hart gaat: de stijgende kosten van dierenartsen.

Marjan Berk

Te gast is de 91-jarige Marjan Berk. De theatermaakster, schrijfster en columnist vertelt over haar jeugd in de Remonstrantse kerk. Ook vertelt ze aan welke bekende Nederlander ze een miljoen euro te danken heeft.

Beluister hieronder de aflevering van De Geboden van Slagter en Dresselhuys:

Beluister hier alle afleveringen van De Geboden van Slagter en Dresselhuys of ontdek meer podcasts van MAX. Meer weten over hoe een podcast werkt, kijk dan hier

(Foto: © MAX )

Geef een reactie