Dinsdag – Bloemkoolsalade met walnoten

Deze smakelijke salade met bloemkool en walnoten is heerlijk met wat aardappelen en een karbonaadje!

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 eetlepel (noten)olie
  • Ca. 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel rode pesto
  • 1 handje gepelde walnoten
  • 2 takjes peterselie

Bereiding:

Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes.

Kook de bloemkoolroosjes in weinig water net gaar.

Maak een dressing van de olie, de azijn en de rode pesto.

Laat de bloemkool in een vergiet goed uitlekken.

Schep de dressing voorzichtig door de bloemkool en laat dit een half uur op een koele plaats intrekken.

Hak de walnoten grof. Was de peterselie en knip dit klein. Meng de walnoten en de peterselie door de bloemkool.

Variatietip:

Lekker met een karbonade en aardappelen.

Voedingswaarden per persoon

Recept Menu
Energie 220 kcal 585 kcal
Eiwit 6 gram 35 gram
Koolhydraten 5 gram 35 gram
Vet 20 gram 30 gram
Verzadigd vet 2 gram 6 gram
Vezels 5 gram 7 gram
Zout 0,27 gram 0,5 gram

Geef een reactie