De Toekomst is Grijs 7

Podcast De Toekomst is Grijs – 7. Generatiekloof

In de laatste aflevering van de podcast De Toekomst is Grijs onderzoeken Elles de Bruin en Astrid Cornelisse hoe het zit met onze eigen sociale en politieke generatiekloof. Want vergrijzing én ontgroening betekenen iets voor de politieke en democratische verhoudingen in Nederland. Zo waren er bij de afgelopen verkiezingen voor het eerst meer 75-plussers die mochten stemmen, dan kiezers onder de 25.

Wat betekent dat voor het politieke landschap en de vertegenwoordiging van jongeren en hun belangen? Dat bespreken Elles en Astrid met onder andere Yasmin Ait Abderrahman van FNV Young & United, Wouter Kools van de Raad van de Toekomst en Kimberley Snijders van de Nationale Jeugdraad.

Beluister deze aflevering vanaf maandag 25 december 2023 op NPO Luister, NPORadio1.nl. of een andere podcastdienst.

Over De Toekomst is Grijs

In het crossmediale project De Toekomst is Grijs onderzoekt MAX de effecten van een veranderende bevolkingssamenstelling. Hoe ziet ons land er in 2040 uit als we nu niets doen? In diverse programma’s brengt MAX, samen met het publiek, initiatieven in kaart. De omroep spreekt met experts die zich druk maken over de almaar toenemende vergrijzing en gaat op zoek naar oplossingen in een debat. Dat doet MAX met oud en jong, want vergrijzing is iets waar iedereen mee te maken heeft. Na de podcast volgt vanaf februari 2024 een tv-serie en een debat, die beide te zien zijn op NPO 2. Gedurende de gehele periode kan het publiek meedenken door ideeën en oplossingen in te dienen op de website.
Naar de website

Geef een reactie