De Toekomst is Grijs - Aflevering 6

Podcast De Toekomst is Grijs – 6. Hoe nu verder in Japan?

In Aflevering 6 van De Toekomst is Grijs reizen Elles de Bruin en Astrid Cornelisse naar het Japanse platteland. Om daar de totale leegloop van die regio te kunnen zien. Ook ontmoeten ze daar mensen die het platteland juist nieuw leven proberen in te blazen. Daarnaast onderzoeken de podcastmakers Japanse verpleeghuizen en ziekenhuizen.

Ook wordt er in deze aflevering gekeken naar de Japanse politiek. Doen politici iets om het land door de vergrijzing heen te loodsen? En om een kloof tussen de jonge en oude generaties te voorkomen?

Beluister deze aflevering vanaf maandag 18 december 2023 op NPO Luister, NPORadio1.nl. of een andere podcastdienst.

Over De Toekomst is Grijs

In het crossmediale project De Toekomst is Grijs onderzoekt MAX de effecten van een veranderende bevolkingssamenstelling. Hoe ziet ons land er in 2040 uit als we nu niets doen? In diverse programma’s brengt MAX, samen met het publiek, initiatieven in kaart. De omroep spreekt met experts die zich druk maken over de almaar toenemende vergrijzing en gaat op zoek naar oplossingen in een debat. Dat doet MAX met oud en jong, want vergrijzing is iets waar iedereen mee te maken heeft. Na de podcast volgt vanaf februari 2024 een tv-serie en een debat, die beide te zien zijn op NPO 2. Gedurende de gehele periode kan het publiek meedenken door ideeën en oplossingen in te dienen op de website.
Naar de website

Geef een reactie