Het Zelfportret

De Nieuwe Vermeer aflevering 6 – Het Zelfportret

Bijna alle werken van Johannes Vermeer komen dit jaar naar het Rijksmuseum in Amsterdam voor de grootste Vermeer-tentoonstelling ooit. 6 van zijn schilderijen zijn echter verdwenen. In het tv-programma De Nieuwe Vermeer brengen creatievelingen en professionele kunstenaars uit heel Nederland deze verdwenen werken tot leven. Een ode aan de iconische schilder, maar vooral ook een ode aan creatief Nederland. 

Aflevering 6 – Het Zelfportret

Een lastige opdracht voor de deelnemers, want hoe geef je Johannes Vermeer een gezicht? Er is niet veel over hem bekend en het enige zelfportret dat hij maakte, is kwijt. En laat dat nou het schilderij zijn dat deze week centraal staat.

Dionne gaat langs bij verschillende deelnemers uit de vrije categorie en is onder de indruk van de variatie en originaliteit. Ondertussen proberen meesterschilders Anouk en Maarten het zelfportret te maken zoals Vermeer dat zelf gedaan zou hebben. Alle deelnemers worden op weg geholpen én beoordeeld door Pieter Roelofs en Abbie Vandivere.

Zondag 19 maart 2023 om 20.25 uur bij MAX op NPO 1.

Bekijk hier alles van De Nieuwe Vermeer

De Nieuwe Vermeer, gepresenteerd door Dionne Stax, is vanaf zondag 12 februari om 20.25 uur te zien bij MAX op NPO 1 en omvat naast een televisieprogramma ook een podcast, VOD-serie én een online expositie.

Geef een antwoord

Reacties (2)

    Peter777 says:

    Is de wedstrijd al voorbij??

      MAX Vandaag says:

      Beste Peter777, bedankt voor uw reactie. Het programma is vanaf zondag 12 februari om 20.25 uur te zien op NPO 1. Via https://www.maxvandaag.nl/de-nieuwe-vermeer/ vindt u er alles over.