Venus Jupiter en Mercurius

De Nieuwe Vermeer aflevering 3: Venus, Jupiter en Mercurius

Bijna alle werken van Johannes Vermeer komen dit jaar naar het Rijksmuseum in Amsterdam voor de grootste Vermeer-tentoonstelling ooit. +6 van zijn schilderijen zijn echter verdwenen. In het tv-programma De Nieuwe Vermeer brengen creatievelingen en professionele kunstenaars uit heel Nederland deze verdwenen werken tot leven. Een ode aan de iconische schilder, maar vooral ook een ode aan creatief Nederland. 

Aflevering 3: Venus, Jupiter en Mercurius

‘Venus, Jupiter, Mercurius’ staat centraal; één van de weinige mythologische werken die Vermeer maakte. Al honderden jaren is het stuk verdwenen. Dionne bezoekt ateliers in heel Nederland om te zien hoe creatief Nederland aan de slag gaat met dit werk.

Ook meesterschilders Arjan en Adriaan strijden tegen elkaar. Zij proberen het schilderij te maken zoals het destijds het atelier van Vermeer moet hebben verlaten. Een zware opgave, want wie maakt het verdwenen werk zoals de grootmeester het ooit bedoelde? Alle deelnemers worden op weg geholpen én beoordeeld door Pieter Roelofs en Abbie Vandivere.

Zondag 26 februari 2023 om 20.25 uur bij MAX op NPO 1.

Bekijk hier alles van De Nieuwe Vermeer

De Nieuwe Vermeer, gepresenteerd door Dionne Stax, is vanaf zondag 12 februari om 20.25 uur te zien bij MAX op NPO 1 en omvat naast een televisieprogramma ook een podcast, VOD-serie én een online expositie.

Geef een antwoord