relatiebemiddeling

Relatiebemiddeling: wat zijn uw ervaringen?

Vijftien jaar na het overlijden van haar man durfde mevrouw De Jong uit Eindhoven eindelijk de stap te zetten om nog iemand te ontmoeten. Zij kwam in contact met het bureau Relatiebemiddeling 60 Plus, kreeg een consulente op bezoek en voordat ze het wist, had ze een contract afgesloten voor maar liefst 2.450 euro.

Het ging om een contract van 13 maanden waarin 4 op haar geselecteerde afspraken zouden plaatsvinden. Het eerste contact zou binnen 6 weken na het consult in oktober geleverd worden. Het geld werd meteen overgemaakt. Maar na 4 maanden had ze nog niks gehoord. Na telefonisch aandringen kreeg ze begin maart dan eindelijk een afspraak. Deze meneer bleek helemaal niet aan haar zoekprofiel te voldoen. Hun interesses waren totaal anders. Bovendien had hij het meteen over samenwonen. Dat benauwde haar. Mevrouw De Jong had er geen goed gevoel meer bij. Het was voor haar een hele stap geweest voor veel geld. Toen ze haar beklag deed, kreeg ze in september haar 2e match. Ook deze bleek niet aan haar zoekprofiel te voldoen.

‘High class’

Wij hebben eerder te maken gehad met dit relatiebureau in het kader van de bedenktijd van 14 dagen die iemand krijgt als hij een overeenkomst sluit buiten een verkoopruimte. Toen wij deze zaak onder ogen kregen, viel ons meteen op dat het bedrag veel hoger was dan de reguliere 850 euro die het bureau rekent. De consulente die bij mevrouw De Jong thuis was geweest had rondgekeken en geconcludeerd dat mevrouw niet voor het reguliere tarief bemiddelbaar was. Zij had ‘high class’-dating nodig voor mensen die exclusiviteit zoeken. We vroegen de overeenkomst op en stelden vast dat er op papier helemaal geen enkel verschil is tussen gewone en high class-dating. Bovendien had één van de 2 mannen ook gewoon 850 euro moeten betalen. Ze werd dus ook nog eens gekoppeld met de ‘gewone’ klasse.

Helft terug

Uiteraard namen wij contact op met het bureau. Ze betreurden het dat mevrouw niet tevreden was. Ze hadden de uitleg over de klasse mondeling gegeven; in de high class wordt een advertentie geplaatst in diverse kranten waarna 1 of 2 selectiedagen volgen. Maar na 11 maanden waren er nog geen advertenties of selectiedagen geweest. Ze vonden mevrouw slecht bemiddelbaar en noemden haar een golddigger (iemand die alleen uit is op geld, red.). Daarom wilden ze haar wel 1.200 euro terugbetalen. Mevrouw de Jong neemt dit aanbod aan. Ondanks de hele nare nasmaak wil ze er gewoon vanaf.

Klachten melden

Wilt u ons helpen? Heeft u ook zo’n hoog bedrag moeten betalen? Bent u ook gekoppeld aan een andere klasse of was het een totale mismatch? Kon u er ook niet meer kosteloos vanaf binnen de bedenktijd? Al uw ervaringen met Relatiebemiddeling 60 Plus zijn welkom. Uiteraard gaan wij zeer discreet met uw gegevens om.

U kunt uw klachten doorgeven tijdens het telefonisch spreekuur. Dit spreekuur wordt elke werkdag van 10 tot 12 uur gehouden. Normaal is dit alleen toegankelijk voor MAX-leden, maar om klachten over Relatiebemiddeling 60 Plus door te geven hoeft u dit niet per se te zijn.

Geef een reactie

Reactie

    oosterwijck says:

    Als het sommige mensen nog niet duidelijk is: Relatiebureaus zijn alleen maar uit op Uw geld. Het is voor 95% oplichting. Als er al een bemiddeling tot stand komt, is dat met een nep kandidaat, die ingehuurd is door het bureau om serieuze kandidaten te misleiden. De 5% echte relatiebureaus, zijn niet controleerbaar, dus U weet niet wie nu echt bemiddeld en wie niet. Blijf weg bij commerciele bemiddelingsbureaus. U kan net zo goed Uw geld meteen door het toilet spoelen. En dan nog een vervolgprobleem. Als er al een echte kandidaat bestaat, is de kans zéér gering dat er een klik is. Dus, … beste eenzame, naar contact hunkerende, liefde zoekende, slachtoffers. Neem het heft in eigen hand en zoek een lieve zorgzame eerlijke partner bij de Lidl of de Aldi, of desnoods bij de voedselbank. Maar nogmaals: BLIJF WEG BIJ COMMERCIELE RELATIEBUREAUS. Al of niet op INTERNET.